Veelgestelde vragen over OptiFibre®:

Wat is FSMP? Waarom is een medisch advies nodig?

Het acroniem “FSMP” staat voor Food for Special Medical Purposes, wat betekent: voedingsmiddelen bestemd voor specifieke medische doeleinden. OptiFibre® behoort tot deze categorie: het is een voedingsmiddel voor medisch gebruik, ontwikkeld om tegemoet te komen aan de nutritionele behoeften van patiënten bij darmpassage problematiek. Daarom moet OptiFibre® dus gebruikt worden onder medisch toezicht.

OptiFibre® is niet geschikt om als enige voedingsbron te dienen.

Welke ingrediënten zitten er in dit product?

OptiFibre® bestaat uit slechts 1 ingrediënt, 100% van plantaardige oorsprong: gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels (PHGG, partially hydrolyzed guar gum). OptiFibre® is glutenvrij en bevat geen kleurstoffen, aroma’s, toegevoegde suikers of bewaarmiddelen. Kan sporen van melk bevatten.

Wat zijn guargomvezels?

OptiFibre® is een wit poeder dat uit slechts 1 100% plantaardig ingrediënt bestaat: gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels. (PHGG).

Deze vezels zijn afkomstig van het zaad van een peulvrucht die in India geteeld wordt: de Cyamopsis tetragonoloba.

De werking ervan is natuurlijk, fysiologisch en progressief.

Wat wordt bedoeld met “gedeeltelijk gehydroliseerd"?

OptiFibre® bestaat enkel en alleen uit gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels: dit betekent dat de vezels vooraf “versneden” werden, zodat ze gemakkelijker oplossen. Nestle Health Science ontwikkelt dit voedingsmiddel voor een specifiek medisch gebruik met de grootste zorg en nauwgezetheid. OptiFibre® wordt aanbevolen voor mensen die last hebben van constipatie. Te gebruiken onder medisch toezicht. Vraag advies aan uw health care professional.

Hoe ziet OptiFibre® eruit?

OptiFibre® is een heel fijn wit poeder. De guargomvezels werden immers gedeeltelijk gehydroliseerd (dat betekent: gesplitst). OptiFibre kan gemakkelijk geïntegreerd worden in de dagelijkse voeding: zowel in warme als koude dranken of voeding. Er bestaat 1 formaat van OptiFibre®: een ronde doos van 250 g met maatlepel: voordeelformaat.

OptiFibre® biedt het voordeel dat het smaak- en geurloos is en dat het oplost zonder de textuur te veranderen. OptiFibre® bestaat uit 1 enkel ingrediënt: gedeeltelijk gehydroliseerde guargomvezels (PHGG) en het bevat dus niets anders.

Is het lekker?

OptiFibre® is een neutrale oplossing: smaak- en geurloos. Het verandert de voedingsmiddelen waaraan het toegevoegd wordt niet. Het is een product dat gemakkelijk zonder textuurverandering gemengd kan worden onder uw dagelijkse warme of koude voeding of drank, zoals koffie, water, sap, compote, soep, yoghurt ...

87% van de vrouwen die OptiFibre® getest hebben, vond de smaak aangenaam en neutraal*. 

Dit is een groot voordeel voor mensen die gevoelig zijn voor smaken en geuren, zoals zwangere vrouwen of kinderen!

*Onderzoek IPSOS mei 2012, uitgevoerd bij 107 personen

Is OptiFibre® biologisch?

OptiFibre® is 100% van plantaardige oorsprong en het bestaat uit een enkel ingrediënt. Het is echter niet biologisch.

OptiFibre® bevat geen GGO, noch additieven.

Wat is het verschil met de probiotica die het evenwicht van de darmflora herstellen?

Het gaat om 2 verschillende mechanismen met eenzelfde doelstelling: het evenwicht van de darmflora herstellen. 

Probiotica zijn bacteriën, levende micro-organismen die vreemd zijn aan het organisme, maar die lijken op de organismen die reeds aanwezig zijn in onze darmmicrobiota. Deze probiotische bacteriën stimuleren de goede bacteriën van de dikke darm door de aanwezigheid van schadelijke bacteriën te moduleren. Op een eenvoudige manier zouden we kunnen zeggen dat de probiotica de darmen “beschermen” en “schoonmaken”.

Prebiotica zijn niet-verteerbare voedingsbestanddelen die dienen als voedsel voor de darmmicrobiota. Door te kiezen voor  specifieke prebiotische vezels kunnen we de vermenigvuldiging van bepaalde “goede bacteriën” stimuleren, met name van de bifidobacteriën waarvan de aanwezigheid vermindert met de leeftijd. We kunnen stellen dat de prebiotica “zich voeden” met de bacteriën van de microbiota. Ze dragen bij tot het evenwicht van de darmmicrobiota door de ontwikkeling van probiotische bacteriën te bevorderen.

Meer informatie?

Nestlé Health Science Nederland
Hoevestein 36-G
4903 SC Oosterhout
  Tel: + 31(0)20 569 9588
  nhs@nl.nestle.com